آنچه در گفته های عموم ، تحت عنوان عصب کشی یا عصب کُشی مطرح میشود ، اصطلاح درستی نیست و در حقیقت نه عصب کشیده میشود و نه کُشته ! ( به قول یکی از دوستان بنده : مگه جنگه ؟ )

سوال : اصطلاح درستش چیه حالا ؟
پاسخ : درمان ریشه ، روت کانال تراپی ( RCT ) ، اِندو ( endo )

حالا بریم سراغ تعاریف علمی مربوط به درمان ریشه ( عصب کشی سابق ) و از این حرفا :
داستان از اینجا شروع میشه که دندان اگر در برابر مواد قندی و اسیدی و همراه با باکتریهای محترم قرار بگیره ، میره به سمت پوسیدگی . پوسیدگی اگر در سطح مینای دندان ( بافت بسیار سخت و بدون حس و سطحی ترین لایه دندان ) باشه ، خب علامتی جز تغییر رنگ نداره و از درد هم خبری نیست. اگر پوسیدگی به سمت عاج ( بافت زنده و دارای رشته های حسی عصبی ) پیش بره ، آرام آرام علائم حساسیت و درد هنگام جویدن و یا نسبت به شیرینی بروز میکنه . تا اینجای داستان ، مشکل با ترمیم دندان قابل حله و نیازی به کشت و کشتار نیست . امّا اگر دندانپزشکی نرفتی و دندان را به امان خدا رها کنیم ( که خیلی هم برای جیب بنده وامثال بنده خوب خواهد بود ) پوسیدگی به سمت پالپ دندان پیشرفت کرده و با ایجاد التهاب در بافت عروقی و عصبی مربوط به پالپ دندان ، کم کم حساسیت کوتاه مدت ( چند ثانیه ) نسبت به آب سرد و هوا بروز میکند که به آن التهاب پالپ برگشت پذیر گفته میشود . در این مرحله ممکن است با یک تراش بسیار دقیق و ظریف ، باز هم مشکل با یک ترمیم حل شود ( این قسمت کار خیلی به مهارت دندانپزشکو البته شانس شما بستگی داره ! ) . اما اگر دیدید به همراه نوشیدن آب سرد دنیا برایتان تیره و تار میشود ، و تا چند دقیقه باید جسم سختی مانند زمین را گاز بگیرید ، یا بهر دلیل نسبت به نوشیدن مایعات گرم مثل چای یا قهوه ، درد احساس میکنید ، یا اینکه شبها از شدت درد نمیتوانید بخوابید ، و یا اینکه همیشه باید یک بطری آب سرد برای تسکین درد همراه داشته باشید، …. خیلی سنگین و محترمانه به دکتر خود بفرمایید : دندان بنده نیاز به عصب کشی دارد . هزینه اش چقدر میشود ؟ ( سلام یادتان نرود البته ) .
دکتر عزیز شما هم کارای زیر را انجام خواهد داد :

۱- گرفتن تاریخچه و تهیه عکس رادیوگرافی از دندان شما
۲- تزریق بی حسی مناسب ( در این مرحله حتماً اگر بیماری خاصی مثل فشار خون و … دارید به دکتر خود بفرمایید )
۳- انجام تستهای تشخیص زنده بودن پالپ که اگر دندان زنده و قابل ترمیم بود ، ترمیم شود.
۴- تراش ( همان ویز ویز معروف دندانپزشک )
۵- خارج کردن بافتهای ملتهب و عروق خونی محترم از پالپ و کانالهای ریشه دندان با وسایلی شبیه به سوزن ( فایل خودمان )
۶- اندازه گیری طول کانال و تهیه مجدد عکس رادیوگرافی
۶- شستشوی داخل کانالهای ریشه بطور مرتب
۷- پر کردن کامل فضای داخل کانالهای ریشه با ماده ای صورتی رنگ به نام گوتاپرکا که دیگر باکتری جماعت نتواند به آنجا نفوذ کند …
۸- گرفتن عکس رادیوگرافی آخر که ببینم چه گُلی به سر دندان شما زده ایم .
۹- پانسمان ، ترمیم تاج و تمام … که ممکن است تمامی این مراحل چند جلسه طول بکشد.
۱۰- گرفتن پول از شما به میزان کافی
سوال : پسر همسایه ما همین حالتها و دردها برایش پیش آمد و با شهامت تمام درد را تحمل کرد،  پیروز شد و دیگر دردی ندارد … ( علامت سوال )
پاسخ : دیگر اعصابی در آن دندان بیچاره زنده نیست که بخواهد درد دندان را برداشته و تحویل مغز مبارک بدهد تا صدای آخ شنیده شود. و باید بزودی بافت مرده را از داخل دندان خارج کند تا خدای نکرده یکطرف صورتش مثل توپ بسکتبال نشده ( معمولاً ۶ ماه زمان میبرد تا علائم اولیه عفونت و آبسه بروز کند )

 

برای  کارت تخفیف دندانپزشکی به سایت هموطن کارت مراجعه بفرمایید

http://hamvatankart.ir/ثبت-نام-برای--کارت-استخر-هموطن

 

 


دندانپزشکی دندان ,پالپ ,میشود ,ریشه ,ترمیم ,زنده ,کانالهای ریشه ,داخل کانالهای ,پالپ دندان ,درمان ریشه منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه ((( سالار گل ها رز ))) روش های درمان بیماری های کلیه وبلاگ جامع سئو خدمات دارالترجمه ها کارتن سازی ایران پک در مشهد فروشگاه